Χρήση και Φροντίδα των Φακών Επαφής

Θα σας βοηθήσουμε ενημερώνοντας σας για τις θεμελιώδεις αρχές της χρήσης και της φροντίδας των φακών επαφής ώστε να συμβάλλουμε στην ασφάλεια και άνεση των ματιών σας.  Η εισαγωγή και η αφαίρεση των φακών επαφής, η φροντίδα των φακών και η σημασία τήρησης του προγράμματος αντικατάστασής τους παρουσιάζονται στη συνέχεια.

Πως να φροντίζετε τους Φακούς Επαφής σας
Οι ημερήσιοι φακοί επαφής μιας χρήσης είναι ειδικά σχεδιασμένοι ώστε να χρησιμοποιούνται άπαξ και να απορρίπτονται. Δεν χρειάζεται λοιπόν να ανησυχείτε για τον καθαρισμό και την συντήρησή τους.

Εξίσου εύκολη είναι και η φροντίδα των φακών που χρησιμοποιείτε για περισσότερες από μια ημέρες. Απλώς βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε το πρόγραμμα που θα σας συστήσει ο επαγγελματίας στην φροντίδα της όρασής σας.

Ξέπλυμα:
Ξεπλύνετε κάθε πλευρά του φακού για πέντε δευτερόλεπτα με Διάλυμα Πολλαπλών Χρήσεων Biotrue.

Με γνώμονα την χημική σύσταση των δακρύων σας και το προσωπικό σας πρόγραμμα χρήσης των φακών, ο επαγγελματίας στην φροντίδα της όρασής σας μπορεί να σας συστήσει επιπλέον φροντίδα για τους φακούς σας, όπως την τοποθέτηση 3 σταγόνων αυτού του διαλύματος στην επιφάνεια κάθε φακού και το τρίψιμο της επιφάνειας για 20 δευτερόλεπτα πριν το ξέπλυμα. Αυτό εξασφαλίζει ότι οι φακοί είναι απαλλαγμένοι από βρωμιά και ιζήματα. Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε το πρόγραμμα που συνιστά ο επαγγελματίας στην φροντίδα της όρασής σας.

Απολύμανση:

  • Τοποθετείστε τους φακούς σας σε μια καθαρή θήκη φακών.
  • Γεμίστε την θήκη με φρέσκο διάλυμα πολλαπλών χρήσεων Biotrue
  • Εμποτίστε τους φακούς σας στο διάλυμα για τουλάχιστον τέσσερεις ώρες.*
  • Τώρα οι φακοί σας είναι έτοιμοι να τους φορέσετε την επόμενη φορά που θα τους χρειαστείτε.

Φύλαξη:

  • Μην ξαναχρησιμοποιείτε ποτέ το ίδιο διάλυμα
  • Αντικαταστήστε την θήκη των φακών σας κάθε μήνα.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να συνηθίσω τους φακούς μου;

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να συνηθίσω τους φακούς μου;

Από μια μέρα ως ένα-δύο εβδομάδες, ανάλογα με το άτομο.

Μπορώ να χρησιμοποιώ λακ με τους φακούς μου;

Μπορώ να χρησιμοποιώ λακ με τους φακούς μου;

Φροντίστε να βάλετε πρώτα λακ και μετά τους φακούς σας. Τα σπρέι και τα αεροζόλ είναι κολλώδη και μπορούν να χαλάσουν τους φακούς σας.

Μπορώ να χρησιμοποιώ μεϊκ-απ με τους φακούς επαφής μου;

Μπορώ να χρησιμοποιώ μεϊκ-απ με τους φακούς επαφής μου;

Ναι μπορείτε αλλά για να ελαχιστοποιήσετε την δυσφορία ή την περίπτωση να καταστρέψετε το μέικαπ σας, σας συνιστούμε να ακολουθείτε τις απλές αυτές οδηγίες:

Φορέστε τους φακούς σας πριν βάλετε μέικαπ και αν είναι δυνατόν, χρησιμοποιείστε προϊόντα χωρίς έλαια και αρώματα

Αντικαθιστάτε συχνά τα προϊόντα μέικαπ σας. Σας συνιστούμε να αλλάζετε την μάσκαρα κάθε τρεις μήνες, το αϊλάινερ κάθε τρεις μήνες και τις σκιές κάθε έξι μήνες.

Να χρησιμοποιείτε αδιάβροχή μάσκαρα και αϊλάινερ ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος να φύγουν και να διαλυθούν. Αποφύγετε τις ειδικές ίνες επιμήκυνσης των βλεφαρίδων καθώς μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμούς αν βρεθούν κάτω από τους φακούς σας. 

Μπορώ να χρησιμοποιώ γκλίτερ με τους φακούς μου;

Μπορώ να χρησιμοποιώ γκλίτερ με τους φακούς μου;

Τα γαλακτώματα, οι πούδρες και τα ζελέ με κόκκους γκλίτερ φαίνονται εντυπωσιακά όταν τα φοράτε, μην ξεχνάτε όμως ότι τα μικρά γυαλιστερά γκλίτερ μπορούν να μπουν στα μάτια σας και να προκαλέσουν ερεθισμούς και προβλήματα με τους φακούς επαφής σας. Μην ακουμπήσετε τα μάτια σας αφού βάλετε γυαλιστερή σκιά με γκλίτερ και ξεπλύνετε αμέσως το γκλίτερ από τα χέρια σας.

Μπορώ να κάνω ντους ή να κολυμπήσω με τους φακούς επαφής μου;

Μπορώ να κάνω ντους ή να κολυμπήσω με τους φακούς επαφής μου;

Βγάλτε τους φακούς επαφής όταν κολυμπάτε ή κάνετε ντους.  Αν δεν τους βγάλετε μπορεί να πάθετε μόλυνση στα μάτια.

Το περιβάλλον της πισίνας και της θάλασσας είναι γεμάτο με βακτηρίδια και μικροοργανισμούς. Η απάντηση λοιπόν είναι όχι. Αν κολυμπήσετε με τους φακούς κινδυνεύετε περισσότερο να πάθετε μόλυνση απ΄ότι αν δεν κολυμπήσετε με φακούς. Χρησιμοποιείτε πάντοτε κατάλληλα προστατευτικά γυαλιά κολύμβησης εφόσον κολυμπάτε με φακούς επαφής. Τα προστατευτικά γυαλιά σας προφυλάσσουν τόσο από την απώλεια των φακών κατά την κολύμβηση κάτω από το νερό, όσο και, εν μέρει, από τους κινδύνους του περιβάλλοντος.

Για πόσο χρόνο μπορώ να φορώ τους φακούς επαφής μου;

Ο ειδικός στην φροντίδα της όρασής σας θα σας συστήσει το καθημερινό ενδεδειγμένο πρόγραμμα χρήσης των φακών επαφής σας.

Δεν υπάρχει απλή απάντηση. Με τους φακούς επαφής δεν υπάρχει προσέγγιση τύπου «ένα νούμερο». Ο ειδικός στην φροντίδα της όρασής σας θα κρίνει με γνώμονα τον τρόπο ζωής σας και θα συζητήσει μαζί σας το πρόγραμμα χρήσης των φακών σας. Αν πιστεύετε ότι μπορείτε ή θα θέλατε να χρησιμοποιείτε τους φακούς σας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από το ενδεδειγμένο, σας συνιστούμε να το συζητήσετε με τον επαγγελματία στην φροντίδα της όρασής σας. 

Μπορώ να φυλάσσω ή να καθαρίζω τους φακούς μου με νερό της βρύσης;

Μπορώ να φυλάσσω ή να καθαρίζω τους φακούς μου με νερό της βρύσης;

Μην χρησιμοποιείτε ποτέ οτιδήποτε άλλο από υγρό φακών επαφής για τον καθαρισμό των φακών σας.

Οι φακοί επαφής δεν πρέπει να φυλάσσονται ποτέ σε ή να ξεπλένονται με νερό της βρύσης. Το νερό της βρύσης περιέχει μικροοργανισμούς που ενδέχεται να προσκολληθούν στους φακούς και να προκαλέσουν λοιμώξεις, οι οποίες, εάν δεν αντιμετωπιστούν έγκαιρα, μπορεί να οδηγήσουν σε μη αναστρέψιμη απώλεια της όρασης. Φροντίστε να χρησιμοποιείτε πάντοτε διάλυμα φακών.  Δείτε πώς να φροντίζετε τους φακούς επαφής σας εδώ.  Το νερό της βρύσης δεν πρέπει ποτέ να έρχεται σε επαφή με την θήκη των φακών σας για τον ίδιο λόγο, ενώ πρέπει πάντοτε να χρησιμοποιείτε διάλυμα φακών επαφής για τον καθαρισμό της θήκης.

Μπορώ να ξαναχρησιμοποιήσω το διάλυμα που παρέμεινε στη θήκη των φακών;

Μπορώ να ξαναχρησιμοποιήσω το διάλυμα που παρέμεινε στη θήκη των φακών;

Δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείτε ξανά το διάλυμα των φακών σας. Πετάξτε το, ξεπλύνετε την θήκη με φρέσκο διάλυμα και αφήστε την να στεγνώσει στον αέρα.

Είναι ασφαλείς οι φακοί επαφής;

Είναι ασφαλείς οι φακοί επαφής;

Εάν επιθυμείτε να φορέσετε έγχρωμους φακούς για να τονίσετε ή να αλλάξετε το χρώμα των ματιών σας, πρέπει να επισκεφτείτε τον επαγγελματία στην φροντίδα της όρασής σας, για να τους εφαρμόσει όπως ακριβώς και κάθε άλλο είδος φακών επαφής.

Ερωτήσεις;

Online Beratung - form

Online Beratung - page
TrustArc