Πρεσβυωπία

Η πρεσβυωπία είναι μια φυσική κατάσταση, στην οποία το μάτι δεν μπορεί πλέον να εστιάζει σε κοντινά αντικείμενα. Συνήθως αρχίζει να εμφανίζεται σε άτομα που βρίσκονται  στην ηλικία των 40 ετών περίπου.

Πού οφείλεται η πρεσβυωπία
Στα νεαρά άτομα οι φακοί των ματιών είναι εύκαμπτοι, το σχήμα τους αλλάζει εύκολα ώστε το άτομο να μπορεί να βλέπει εικόνες από διαφορετικές αποστάσεις. Στον βαθμό που μεγαλώνει, ο κρυσταλλοειδής φακός στο μάτι σκληραίνει και χάνει την ελαστικότητά του. Με την απώλεια της ευκαμψίας, τα μάτια είναι λιγότερο ικανά να προσαρμόζονται κατάλληλα προκειμένου να εστιάζουν κοντινά αντικείμενα

Συμπτώματα της πρεσβυωπίας
Πολύς κόσμος κάνει συχνά λάθος μπερδεύοντας τα συμπτώματα της πρεσβυωπίας με εκείνα της υπερμετρωπίας. Οι δύο, όμως, καταστάσεις οφείλονται σε διαφορετικά αίτια: η υπερμετρωπία οφείλεται σε ατέλεια του κερατοειδούς, ενώ η πρεσβυωπία οφείλεται στην απώλεια ευκαμψίας στους φακούς.

Το πιο αλάνθαστο σύμπτωμα της πρεσβυωπίας είναι η θολή ή θαμπή όραση κατά την ανάγνωση, το ράψιμο, την χρήση κινητού και κάθε δραστηριότητα που απαιτεί κοντινή όραση.

Θεραπευτική αγωγή για την πρεσβυωπία
Υπάρχουν πολλές επιλογές για άτομα με πρεσβυωπία, συμπεριλαμβανομένων των φακών επαφής. Οι πρόσφατες τεχνολογικές εξελίξεις επιτρέπουν στους ανθρώπους που αρχίζουν να εμφανίζουν πρεσβυωπία να εξακολουθήσουν να χρησιμοποιούν φακούς επαφής αντί να στραφούν προς διπλοεστιακά γυαλιά ή γυαλιά ανάγνωσης.

Οι πιο συνηθισμένες μέθοδοι θεραπευτικής αγωγής για την πρεσβυωπία περιλαμβάνουν:

  • Μεγεθυντικούς φακούς
  • Διπλοεστικά ή πολυεστιακά γυαλιά
  • Γυαλιά ανάγνωσης
  • Φακούς επαφής: Οι πολυεστιακοί φακοί επαφής PureVision2 for Presbyopia της Bausch + Lomb επιτρέπουν στα μάτια σας να εστιάζουν με φυσικό τρόπο, χωρίς προσπάθεια, προς όλες τις κατευθύνσεις. Αυτοί οι φακοί επαφής χαρακτηρίζονται από σχεδιασμό βαθμιαίας μεταβόλης της δύναμης (gradual design) που διευκολύνει την μετάβαση που χρειάζεται να κάνει το μάτι από μια κοντινή προς μια μακρινή απόσταση. Απευθυνθείτε στον ειδικό για την φροντίδα της όρασης που σας παρακολουθεί και ζητήστε να δοκιμάσετε τους φακούς επαφής που ενδείκνυνται για την περίπτωσή σας.

Θεραπευτική αγωγή για τις περιπτώσεις καταρράκτη και πρεσβυωπίας
Ο Crystalens είναι ένα εμφύτευμα τεχνητού φακού ο οποίος, αντίθετα από έναν τυπικό ενδοφακό, μπορεί να αντιμετωπίσει ταυτόχρονα και τα φαινόμενα καταρράκτη ενός ατόμου και την πρεσβυωπία, δηλαδή την απώλεια μεσαίας και κοντινής όρασης. Ο Crystalens δεν αντιμετωπίζει μόνο τα φαινόμενα καταρράκτη στα μάτια σας  (νεφελώδες θόλωμα ή σκλήρυνση των φακών στα μάτια σας) και πολλοί ασθενείς, μετά την χειρουργική επέμβαση σχεδόν δεν χρησιμοποιούν καθόλου γυαλιά. Αυτό επιτυγχάνεται αναδημιουργώντας τρόπους προσαρμογής στην απόσταση όμοιους με εκείνους του φυσικού φακού του ματιού σας. Μοναδικός στο είδος του, ο  Crystalens είναι σχεδιασμένος  ώστε να σας επιτρέπει να απολαμβάνετε ένα πληρέστερο και πιο φυσικό εύρος όρασης, για πολλές δραστηριότητες, που περιλαμβάνουν τν ανάγνωση βιβλίου, την εργασία σε ηλεκτρονικό υπολογιστή και την οδήγηση αυτοκινήτου.

Ερωτήσεις;

Online Beratung - form

Online Beratung - page
TrustArc