ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΩΝ ΦΑΚΩΝ ΕΠΑΦΗΣ ΣΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ COVID-19

Με την αυξημένη προσοχή γύρω από το COVID-19, τώρα περισσότερο από ποτέ, έχουμε δεσμευτεί για την υγεία και την ευεξία της παγκόσμιας κοινότητάς μας και θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να διασφαλίσετε ότι φοράτε και φροντίζετε με ασφάλεια τους φακούς επαφής σας.

Η χρήση φακών επαφής μπορεί να έχει πολλά οφέλη, και όταν φροντίζονται σωστά, μπορούν να προσφέρουν έναν άνετο και βολικό τρόπο εργασίας, παιχνιδιού και ζωής για τα περίπου 140 εκατομμύρια άτομα που τους χρησιμοποιούν παγκοσμίως.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να αποτρέπουν την ασφάλεια της χρήσης φακών επαφής κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας. Είναι σημαντικό να ακολουθήσετε τη σύσταση του επαγγελματία φροντίδας των ματιών σας, καθώς και τις οδηγίες χρήσης των φακών επαφής και των προϊόντων φροντίδας φακών.

Ακολουθούν μερικές σημαντικές υπενθυμίσεις αναφορικά με τη χρήση και τη φροντίδα των φακών επαφής:

 

ΠΛΕΝΕΤΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ

  • Πάντα να πλένετε σχολαστικά τα χέρια σας με σαπούνι, να τα ξεπλένετε πλήρως και να τα στεγνώνετε πριν τοποθετήσετε ή αφαιρέσετε τους φακούς επαφής σας.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΦΑΚΩΝ ΕΠΑΦΗΣ

  • Εάν απαιτείται χρήση διαλυμάτων με τους φακούς σας, χρησιμοποιήστε τα καταλλήλως και ακολουθήστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης του προϊόντος.
  • Μετά την αφαίρεση των φακών επαφής, θα πρέπει να ακολουθείτε το σχήμα φροντίδας φακών που συνιστά ο επαγγελματίας φροντίδας των ματιών σας.
  • Τρίψτε και ξεπλύνετε τους φακούς επαφής με διάλυμα απολύμανσης φακών επαφής - ποτέ νερό ή σάλιο – ώστε να καθαρίζονται κάθε φορά που αφαιρούνται.

ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΘΗΚΗΣ ΦΑΚΩΝ ΕΠΑΦΗΣ

  • Κάθε φορά που αφαιρούνται οι φακοί επαφής από τη θήκη, αυτή θα πρέπει να αδειάζεται και να ξεπλένεται με διάλυμα καθαρισμού φακών επαφής και κατόπιν να στεγνώνει στον αέρα.
  • Αντικαταστήστε τη θήκη των φακών σας τουλάχιστον κάθε τρεις μήνες ή σύμφωνα με τις οδηγίες του επαγγελματία φροντίδας των ματιών σας.

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΑΚΩΝ ΕΠΑΦΗΣ

  • Αντικαταστήστε τους φακούς επαφής όσο συχνά συνιστάται από τον επαγγελματία φροντίδας των ματιών σας.

    Αφαιρέστε αμέσως τους φακούς σας εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα και επικοινωνήστε με τον επαγγελματία φροντίδας των ματιών σας.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) αναφέρουν ότι ένας από τους καλύτερους τρόπους προστασίας από το COVID-19 είναι να καθαρίζετε συχνά τα χέρια σας και να αποφεύγετε να αγγίζετε τα μάτια, τη μύτη και το στόμα σας με άπλυτα χέρια. Επιπλέον, οι χρήστες φακών επαφής πρέπει να συνεχίσουν να ασκούν ασφαλείς συνήθειες χρήσης και φροντίδας υγιεινής φακών επαφής, για να αποτρέψουν τη μετάδοση οποιωνδήποτε λοιμώξεων που σχετίζονται με φακούς επαφής, όπως το να πλένουν πάντα τα χέρια με σαπούνι και νερό πριν χειριστούν τους φακούς. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προστασία των ματιών σας, επισκεφθείτε τον ιστότοπο του CDC στη διεύθυνση https://www.cdc.gov/contactlenses/protect-your-eyes.html

Ερωτήσεις;

Online Beratung - form

Online Beratung - page
TrustArc